PasiHurri Kaikki elämä on ongelmanratkaisua.

Pikatuomioita Tampereella Judge Dreddin hengessä

Ylikomisario Harri Nojonen kertoo, että Tampereen mellakoiden järjestäjänä oli rosvojoukko. Vaikken voi sanoa millään tavoin kannattavani Kiakkovieraiden tapaa toimia, on mielestäni varsin pelottavaa että poliisin edustaja ts. toimenpanovaltaa käyttävä virkamies määrittelee joukon kansalaisia rikollisiksi ennen kuin esitutkinta on edes kunnolla alkanut.

Rikolliseksi ts. rosvoksi kansalainen muuttuu vasta kun on suoritettu esitutkinta ja syyteharkita, syyte nostettu ja tuomio annettu siten ettei valitustietä enää ole. Tämä ei tapahdu alle 24 tunnissa paitsi Judge Dredd -elokuvan dystopiassa.

Edellytän verovaroillani ylläpidettävältä poliisilta parempaa oikeusvaltion periaatteiden tuntemusta. Pikatuomareita en halua rahoittaa.

//Pasi

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Minustakin kuulosti uskomattomalta poliisin "rosvojoukko" tuomio.

Poliisi saattoi hyvinkin provosoida mielenosoittajia, jos tuollaisella asenteella hommia tehtiin.

Käyttäjän PasiHurri kuva
Pasi Hurri

Tämä tuli myös mieleen. Poliisin toimenkuvaan kuuluvat myös ikävämmät tehtävät kuten tämä mielenosoittajien kohtaaminen. Jos ei sellaista kestä ilman katkeruutta ja tuollaisia syytöksiä niin ei pidä ryhtyä poliisiksi.

Aamulla on edessä pienpuhdistamon lietesäiliön tyhjennys. Ei valtakunnan mukavin homma, mutta itsepähän olen valinnut.

Pekka Iiskonmaki

Suomen säädyistä on vallassa enään virkamiessääty ja poliisi kuuluu ko. säätyyn.

Kaikki säädyn ulkopuoliset ovat siten roska/rosvojoukkoa.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Miten poliisin olisi sitten mielestänne pitänyt toimia. Poliisihan oli pyytänyt kyseisiä henkilöitä hajauntumaan ja poistumaan juhlapaikan läheisyydestä. Minulle ainakin poliisin poistumiskehoitus on käsky, pakkohan poliisin on toimia jos aikoo turvata tapahtuman. Miksihän kolme poliisia loukkauntui ja hevonen sai avohaavoja. Mielestäni poliisia väkivältaisesti vastustavat ( ei rauhalliset mielenosoittajat ) Agitaattorit ovat lähinnä poliisin ilmoittamaa joukkoa. Kyseinen joukkohan syyllistyi lukuisiin eriasteisiin rikoksiin, ei kaikki, 28 on pidätettynä.

Ari Lotvonen

Olihan blokistin kirjoitus sarkasmia?

Olihan?!

Tyypillistä auktoriteettiuskontoa. Poliisin pitää totella, pitää tehä ihan niinkuin käsketään. Itepähän on ammatin valinneet.

Teidänkin firmat voitte perustaa vain poliisien vuoksi. Jos niitä ei olisi, cosa nostra olisi isäntä.

Hmmm... itseasiassa mulla ei ole mitään sitä vastaan. Liituraita päälle ja menox.

Poliisikin on ihminen ja eläin. Itkee tuntee ja rakastaa. Ja varsinkin poliisihevonen, sitä ei pieksetä. Se joka hevosta pieksää, on maailman surkein paska. Ei ansaitse ihmisarvoa.

Käyttäjän PasiHurri kuva
Pasi Hurri

Lähinnä toivon että poliisin tiedotustilaisuudessa esiintynyt poliisipäällikkö Markku Luoma esitti tuon rosvojoukko -määritelmän sarkastisessa mielessä ja toimittaja oli tosikko. Huonoa sarkasmia silti.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Kun sama eliitti, joka juhli Tampere-talossa (epä)itsenäisyyttä ajaa Suomi nimistä valtiota alas. Tarkoitan esimerkiksi armeijaa, rajavartiostoa, poliisia ja pelastustointa, tultaneen tälläisia näytöksiä näkemään tulevaisuudessa useasti.
Niin valitettavaa kuin se onkin.
Mitä Judge Dreddiin tulee, niin se oli alunperin sarjakuvaparodia tulevaisuuden fasistisesta poliisista.
Kaikkinainen väkivalta on tuomittavaa.

Käyttäjän PasiHurri kuva
Pasi Hurri

Se mitä poliisi tiedottaa tarttuu uutisiin ja vaikuttaa ihmisiin. Poliisinkin on kunnioitettava lakia ja ylläpidettävä järjestystä mahdollisimman pienellä voimankäytöllä, vaikka se joskus onkin tarpeen.

Hevosia tai muitakaan eläimiä ei saa lainkaan mukaan vahingoittaa. Kun tämä ikävä tapahtuma varmasti harmitti hevosta, ratsastajaa ja hevosen hoitajaa, olisi sen voinut kertoa esimerkiksi muodossa 'yhtä/kahta mielenosoittajaa epäillään eläinsuojelurikoksesta'. Rosvojoukosta puhuminen on vaarallista tunnekuohua.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Miten mielestäsi sitten pitäisi uutisoida, loukkauntuneista poliiseista.

Olisiko uutisointi mieleisesi näin.

Tämä ikävätapahtuma varmasti harmittaa poliisia, vaimoa, lapsia ja muita omaisia, muutamia mielenosoittajia epäillään poliisinsuojelurikoksesta.

Käyttäjän PasiHurri kuva
Pasi Hurri

Virkamiesten uutisointi voi olla värikästäkin, kunhan pysytään erossa ihmisryhmien leimaamisesta 'rosvojoukoksi' ennen tutkintaa.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Pitäisikö puhua harhaantuneista tai harhaanjohdetuista? Yleisesti ottaen mellakkojen johtajat pysyvät visusti piilossa.

Kalevi Wahrman

Suomea hallitsee rosvojoukko.

Käyttäjän Tapio Rantanen kuva
Tapio Rantanen

Huliganismiahan tuo oli, rosvojoukko oli huono ilmaisu.

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Pikatuomioita? Johan pomppas. Rosvojoukkoilmaus oli onneton, mutta muuten poliisi toimi esimerkillisesti, ei provosoitunut.

Käyttäjän PasiHurri kuva
Pasi Hurri

Samaa mieltä, paikalla olleet poliisit hevosineen näyttävät toimineen varsin hillitysti.

Käyttäjän PasiHurri kuva
Pasi Hurri

Mielestäni on OK että Kalevi yksityishenkilönä tuossa ylempänä puhuu rosvojoukosta, mutta poliisipäällikkö teki sen kertoessaan asiasta toimittajille virallisessa tilaisuudessa. Onko poliisi-instituutio vai vain tuo päällikkö tätä mieltä? Ainakin huomautus olisi paikallaan.

Käyttäjän kuolimonpaimensaaresta kuva
Arto Bäcklund

Olen täysin samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Ellei kyseessä ole vahinkosammakko, niin asialla on todellakin laajempaakin merkitystä. Miskissä näin toimitaan, mutta Tampereella sheriffi ei yksinkertaisesti näin voi toimia. Ehdotan, että kirjoittaja tekee kantelun virkavirheestä ja sitä kautta tulee tutkituksi.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Rakasta Juisea.
Ei sen väliä kuka sen aloittaa, sanoi hän joka aloitti sen...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tampereen Poliisi:

"Kyseessä oli selkeästi johdettu organisoitu rikollisryhmä"

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128862974956...

Käyttäjän PasiHurri kuva
Pasi Hurri

Mutta taidanpa nyt katsoa tuon elokuvan vuodelta 1995. Se on ensimmäinen DVD:ni jonka toin pilottikappaleena USAsta vuonna 1996, vaan meni kauan ennen kuin soittimet rantautuivat tänne. Sarjakuvaan tutustuin vasta myöhemmin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Paikalla oli 250-300 ihmistä. Siis osallistui tapahtumaan. Tuskimpa kaikki ikkunoita hajoittivat. Olivatko kaikki siis tätä rosovojoukkoa. Siis rikollisia.
En hyväksy väkialtaista mellakointia suomessa. Niin heikosti täällä ei kellään asiat ole. Ei poliiseja tai polisiihevosia saa kolhia. Siitä pitää tekijöiden saada rangaistus.

Suomalaisten POLIISI usko on sen sijaan typerää. Jos minä olen puistossa. Niin ei poliisilla ole mitään oikeutta minua sieltä käskeä pois. Kyllä vallankäyttäjät ottavat juuri, niin paljon valtaa kuin kansalaiset sitä antavat. Poliisin pitäisi varmistaa kansalaisoikeudet eikä tukahduttaa niitä. Poliiseissa on paljon ihmisiä, jotka ihan odottavat, että pääsevät vähän pamppua käyttämään. Näin minulle ainakin tuttu poliisimies on sanonut. Osa painii aina asiakkaitten kanssa. No en tiedä kun en poliis ole.

Lakeja ja sääntöjä tulee tällä vauhdilla sitä vauhtia, että ketä niitä kaikkia enää noudattaa. Jos jokainen katsoo rehellisesti peiliin ja miettii tätä. Onko näin?

Mikä tästä sitten on aikaa myöten seurauksena. Mikä on seurauksena siitä, että ihmistä, joka on vaikka siellä puistossa eikä ole tehnyt mitään lähdetään retuttaamaan jonnekkin. Näitä kun tarpeeksi sattuu, veikkaan, että usko tähän systeemiin ei siitä ainakaan parane. Ikkunoitten rikkojat ovat sitten erikseen.

Lieneekö sellaisia tapahtumia ollutkaan, että ei joltain mene överiksi. Alkoholi ja pieni provosointi on huono yhdistelmä. Muistan osallistuneeni siihen 90 luvun sak.n typerään murrostorstaihin. Sieltäkin taidettiin osa viedä putkaan.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Poliisi on rosvo. Rosvot ovat sankareita. Ihmeellinen maailma kun hyväksytään ihmisten uhri asema. Tuhonneet julkista ja yksityistä omaisuutta surutta. Kyllä kyseessä on ollut aikalailla rosvojoukko, kun katsoo heidän agendaansa.

Miten poliisin kuvaillessa heitä "rosvojoukoksi" on lopullinen tuomio annettu? Asiahan etenee normaalia reittiä ja viime kädessä käräjäoikeudessa päätetään tuomiosta.

Kannatan poliisin tietyn asteisia kannanottoja. Tuntuu turhalta pumpulilta tämä nyky maailma, kun mistään ei saa olla mitään mieltä. Varsinkaan jos sattuu olemaan viranomainen.

Petrik Halinen

Jali Timari
Lahti-pistooli-juttu
Savuava Tuhkakuppi
Teräasekeskus
Satunnainen pysäyttely kaduilla ja alistaminen henkilöntarkastukselle
16 000 kotietsintää vuosittain ilman oikeuden lupaa

+ Oikeus luokitella toistasataa järjestöä rikollisjärjestöiksi.

Toimituksen poiminnat